Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Φως Ιλαρόν, Αγίας Δόξης...

Η είδηση, όπως και αναμενόταν, πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και λοιπόν ΜΜΕ. Η όποια αναφορά στο Άγιο Όρος εξαντλείται στα σκάνδαλα και τα κακώς κείμενα των ολίγων, λαϊκών τε και κληρικών (ενίοτε και Αγιορειτών). Η πνευματική παράδοση του Αγιονύμου Όρους δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτή από την τετράγωνη λογική μας.
Την Τετάρτη 1η Ιουλίου εκοιμήθη ο μακαριστός πλέον Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, μαθητής του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστή και συνεχιστής του πνευματικού του έργου. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε και η εξόδιος ακολουθία του στην Ι.Μ Βατοπεδίου.
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι κυρολεκτικά συγκλονιστικές. Πραγματική απόδειξη του ότι ενώ ολόκληρο το ανθρώπινο γένος προσέρχεται στον κόσμο κατ' Εικόνα, ελάχιστοι καταφέρνουν φεύγοντας να αγγίξουν το καθ' Ομοίωσιν. Και τότε τα λόγια είναι περιττά.




Εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Εδήσεων Romfea και το http://vatopaidi.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το χαμόγελο του Γέροντα Ιωσήφ, του πατέρα και καθοδηγητή του Γέροντα Εφραίμ και όλης της αδελφότητας της Μονής Βατοπαιδίου, είναι απόλυτη απόδειξη εκ Θεού ότι δεν υπήρξε κανένα "σκάνδαλο" ή "κακώς κείμενο".